Mustepatruunat

Brother Canon Epson HP Lexmark OKI Ricoh Samsung Sharp Xerox

Nykyisin tietokoneen yhteydessä on melkein aina oltava printteri eli tulostin, jotta voitaisiin tulostaa kirjeitä, asiakirjoja, katalogeja jne. kotona, työpaikalla tai missä tahansa. Tekstin tai kuvan tulostamiseen tarvitaan mustetta, jonka hankkiminen onnistuu helpoimmin edullisesti netistä. Usean tulostamiskerran jälkeen musteen väri haalentuu, mikä näkyy vaaleana tekstinä tai väriltään himmeänä kuvana. Tämä on merkki siitä, että on aika vaihtaa tulostimen mustepatruunaa.

Mustepatruunoita netissä myyvät verkkokaupat

Alta löydät suosituimpia netissä mustepatruunoita myyviä verkkokauppoja sekä heidän tarjouksia.

Yhteensä: 7 tulostinkauppaa
Valitse kategoria
X
Laservärit
Mustekasetit
Täyttöpakkaukset
Valitse maksutapa
X
Lasku
Luottokortit
Osamaksu
Paypal
Postiennakko
Verkkopankit
Valitse toimitustapa
X
Kotiinkuljetus
MyPack
Nouto
Pakettiautomaatti
Posti
Arvostelun mukaan
X
Valitse tuotemerkki
X
Brother
Canon
Dymo
Epson
HP
Konica Minolta
Kyocera
Lexmark
OKI
Ricoh
Samsung
Sharp
Xerox
Poista kaikki suodattimet

Mitä mustepatruunat ovat?

Mustepatruunat ovat pieniä mustesäiliöitä, joita käytetään mustesuihkutulostimissa. Mustepatruuna toimii siten, että pieni värisuutin liikkuu tulostimen sisällä tulostettavan paperin puolelta toiselle. Joka rivillä pieni pisara mustetta värjää värjättävät pisteet. Tämä jatkuu paperin tulostuksen loppuun asti. Mustesuihkutekniikassa on kaksi eri menetelmää: jatkuva suihku tai pisaramenetelmä. Pisaran koko vaihtelee eri tulostinvalmistajilla.

Mustepatruunoilla on viimeinen käyttöpäivä. Tulostimesta ulosotettavan mustepatruunan voi korvata uudella ja sen voi myös täyttää ja käyttää uudelleen. Uuden mustepatruunan hankkiminen käy helpoiten netistä. Mustesuihkutulostimeen on mustepatruunan lisäksi saatavilla mustetankki. Musteen loputtua säiliötä korvatessa mustetankki kiinnitetään tulostinpäähän, kun taas mustepatruunaa vaihtaessa vaihdetaan myös tulostinpää.

Muste mustepatruunoissa on kallista. Musteen hinta per litra euroina on noin 1000-3500 euroa/litra. Tämä selittää mustepatruunoiden melko korkean hinnan. Mustepatruunaa kannattaakin täyttää, jolloin säästää paljon. On kuitenkin huomioitava, että mustepatruunan voi täyttää vain noin 5-10 kertaa. Vanhentuneet mustepatruunat haittaavat printtaustulosta.

Mustepatruunatyypit

On olemassa vesipohjaisia ja öljypohjaisia musteita. Vesipohjaista mustetta kutsutaan väriainepohjaiseksi ja öljypohjaista pigmenttipohjaiseksi musteeksi. Väripohjaisessa musteessa ei ole UV-suojaa, mikä aiheuttaa tulosteen nopean haalistumisen. Väripohjainen muste antaa usein epäaidon vaikutelman, vaikka sen väriskaala onkin hieman öljypohjaista mustetta laajempi. Myös sen kestävyys on lyhyempi kuin öljypohjaisella musteella. Öljypohjaisessa musteessa on UV-suoja ja se on vedenkestävä. Se on myös erittäin pitkäikäinen ja oikealla säilytyksellä tulostettavat paperit säilyvätkin kauemmin kuin perinteiset valokuvat. Öljypohjainen muste antaa luonnollisen ja aidon tulosteen.

Fotopatruuna on mustepatruuna joka sisältää öljypohjaista mustetta. Fotopatruunaa löytyy värillisenä ja mustana. Käyttömahdollisuus riippuu tulostinmerkistä. Fotopatruunaa voi käyttää ns. fototulostimissa. Näissä tulostimissa mustepatruunan voi vaihtaa väriainepohjaisesta mustepatruunasta fotopatruunaan.

Ekopatruunoja ovat mustepatruunat, jotka on tyhjäksi tultuaan palautettu tehtaalle tai niitä voivat olla nimenomaan kierrätykseen suunnitellut, usein muun kuin printterivalmistajan valmistamat mustepatruunat. Tehtaalle palanneet mustepatruunat täytetään lisäämällä mustetta ja testataan. Näin materiaalikulut ovat pienemmät ja hinta edullinen. Tämän jälkeen mustepatruunat myydään uudelleen. Koska ekopatruunat käytetään uudelleen, ovat materiaalikulut ja hinta halpoja. Ekopatruunoita löytyy nettikaupoista.

Tarvikepatruunat eivät ole tulostinvalmistajan vaan jonkin toisen, yleensä nimenomaan tulostinmusteisiin erikoistuneen valmistajan valmistamia mustepatruunoita. Ne ovat kuitenkin printterin kanssa yhteensopivia siinä missä alkuperäispatruunatkin. Tarvikepatruunat ovat lähes poikkeuksetta halvempia kuin niiden alkuperäisversiot.

Mustepatruunan takuu ja hankkiminen netistä

Kaikissa laadukkaissa mustepatruuna-merkeissä löytyy tieto musteen valmistuspäivästä. Viimeinen käyttöpäivämäärä on yleensä kaksi vuotta valmistuspäivästä. On oltava tarkkana, etteivät mustepatruunat vahingoitta tulostinta ja näin heikennä sen toimivuutta. Onkin parasta ostaa luotettavan mustepatruunafirman tuotteita, koska useimmiten firma korvaa tulostimen korjauskulut, mikäli vika johtuu musteesta eikä itse laitteesta. Vastuu on kuitenkin ensisijaisesti tulostimen ja musteen käyttäjällä: takuu ei ole voimassa, jos mustepatruunaa ei ole käytetty ohjeiden mukaisesti. Mustepatruunan hankkiminen on nopeinta netistä. Katso etusivumme tulostinmustekauppojen vertailu!Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun