Tarvikemusteet netistä

Brother Canon Epson HP Lexmark OKI Ricoh Samsung Sharp Xerox

Mustetarvikkeet on kätevä tilata suoraan netistäTarvikemusteet ovat jonkin muun kuin tulostimen valmistajan valmistamia mustepatruunoita. Näitä valmistavat musteiden valmistukseen erikoistuneet yritykset. Tarvikemusteet sopivat tulostimeen mekaanisesti täysin.

Musteen koostumus ei ole sama kuin vastaavissa alkuperäispatruunoissa ja tulostuslaatu ja tulosteen kestävyys voivat olla hieman huonompia. Tulostimien perusmalleja myydään nykyään alhaisilla hinnoilla muun muassa netissä, jopa alle omaskustannehinnan. Niinpä asiakkaalle myyty tulostin kerää rahaa valmistajalleen erilaisten väriaineiden ja muun oheismateriaalin muodossa. Tarvikemusteet ovat alkaneet kerätä suosiota ostajien keskuudessa niiden halvan hinnan takia, sillä alkuperäiskasetit ovat kalliita, mikä nostaa tulostuskuluja huomattavasti. Vaikka tulosten valmistajat suosittelevatkin aina alkuperäisten patruunoiden käyttöä, on tarvikepatruunoiden käyttö esim. kotioloissa ja toimistoissa varteenotettava vaihtoehto. Halvan tulostimen ostaja haluaa luonnollisesti säästää myös tulostuskustannuksissa.

Tarvikemusteita myyvät kaupat:

Yhteensä: 4 tulostinkauppaa
Valitse kategoria
X
Laservärit
Mustekasetit
Täyttöpakkaukset
Valitse maksutapa
X
Lasku
Luottokortit
Osamaksu
Paypal
Postiennakko
Verkkopankit
Valitse toimitustapa
X
Kotiinkuljetus
MyPack
Nouto
Pakettiautomaatti
Posti
Arvostelun mukaan
X
Valitse tuotemerkki
X
Brother
Canon
Dymo
Epson
HP
Konica Minolta
Kyocera
Lexmark
OKI
Ricoh
Samsung
Sharp
Xerox
Poista kaikki suodattimet

Tarvikemusteet ovat uusia ja niiden kunto on parempi kuin uudelleen käytettyjen kasettien. Halvemmalla hankitut tarvikemusteet voivat erota alkuperäisistä väripatruunoista tulostuvien värisävyjen osalta. Ne eivät rakenteeltaan, musteen koostumuksen ja värin osalta vastaa täysin alkuperäisiä mustekasetteja. Tämä voi joskus aiheuttaa musteen vuotamista kasetista, tai tulostuspään tukkeutumista. Parhaat tarvikemusteet vastavat kuitenkin melko pitkälti alkuperäisiä mittavan tuotekehityksen ansiosta. Tulostuksen laatu riippuu hyvin suuresti myös käytetystä paperista. Parhaan paperin omalle printteri ja muste -yhdistelmälle löytää vain kokeilemalla. Kertakäyttöisten tarvikepatruunoiden käyttö ei valitettavasti ole niin ympäristöystävällinen kuin uudelleen käytettyjen kasettien. Suuret tulostinvalmistajat ovat yleensä järjestäneet kierrätysohjelmia omille tuotteilleen, kun taas suurin osa tarvike patruunoiden valmistajista eivät ole tätä mitenkään huomioineet. Valmistajan omat, alkuperäiset musteet ovat yleensä pitkän tuotekehitystyön ansiosta hyvälaatuisia. Värin säilyvyys on usein huomattavasti parempi kuin yhteensopivilla mustekaseteilla. Tarvikepatruunoiden ja alkuperäisten patruunoiden välisistä laatueroavaisuuksista käydään jatkuvasti keskustelua. Yhdysvaltalaisen PC World-julkaisun mukaan tarvikemusteet olivat aivan yhtä hyviä tulostusjäljeltään ja riittoisuudeltaan kuin alkuperäiset tulostinmusteet. Vain tulostusjäljen kestävyydessä alkuperäinen vei voiton. Suomessa toimivan mustekasettien uusiontipalvelua toimittavan yrityksen edustaja ei taas allekirjoita samaa. Hän kuitenkin myöntää, että markkinoilla on monenlaista yrittäjää, ja tuotteiden laatu voi vaihdella.

Tulostimien valmistajat antavat mielellään vaikutelman tulostimien takuuehdoista siten, että takuu mitätöityy, mikäli ostaja on käyttänyt tulostimessaan muita kuin tulostinvalmistajan valmistamia mustepatruunoita. Suomen Kuluttajavalituslautakunnan kannan mukaan se ei voi kuitenkaan olla peruste takuun mitätöimiselle. Samaan asiaan on puuttunut myös Ruotsin Kilpailuvirasto vuonna 2003 ottamalla yhteyttä muutamiin suuriin tulostinvalmistajiin, ja tuloksena valmistajat myönsivät, että takuu pätee, vaikka tarvikemusteita olisikin käytetty kyseisten valmistajien alkuperäisten patruunoiden sijaan. Tulostinvalmistaja ei voi evätä muiden väripatruunoiden käyttöä, koska se rikkoo EU:n kilpailunrajoituslakeja.

Tarvikemusteiden valmistajat ovat suuria yrityksiä. Kyseessä ei ole mikään piraattituote. Näistä yrityksistä löytyy korkealaatuinen tietotaito; työllistäähän se tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa.

Tarvikemusteiden osto

Tarvikepatruunoiden osto onnistuu helposti verkkokaupassa, kuten InkClubista. Useilla yrityksillä on miljoonia asiakkaita ja laajat kontaktit eri valmistajille ympäri maailmaa. Verkkokauppojen sivut antavat laajan tuoteskaalan lisäksi myös tietoa tarvikepatruunoiden ja muiden patruunoiden käytöstä ja huollosta. Valitettavasti yhä monet tulostimen ostajat eivät tiedä, että tarvikepatruunoiden ostoa ei tarvitse välttää. Luotettavilla tarvikepatruunoiden verkkomyyjillä on valikoidut, sertifioidut yhteistyökumppanit, ja ne ovat läpäisseet monet riippumattomat laatutestit. Tarvikepatruunoita myyvät yritykset käyttävät myös itse samoja tuotteita kuin mitä asiakkailleen myyvät. Tarvikepatruunoiden ensiostajalle käy mainiosti sellainen suomalaisia palveleva yritys, jolla löytyy oma varasto, ja joka noudattaa kuluttajansuojalakia. Tämä takaa sen, että tuotteet ovat laatuvalvottuja. On olemassa myös pari suomalaista verkkokauppaa, joilla on oma kivijalkaliike. Ostaja voi siis halutessaan tilata tarvike tulostinmusteensa netin kautta ja noutaa sen liikkeestä tai käydä muuten vain kysymässä neuvoa. Ostajan kannattaa vertailla eri verkkokauppojen tuotesaatavuutta, hintoja, tarjouksia ja kampanjoita, sekä varmistaa että kyseessä on luotettava, monivuotisen kokemuksen omaava yritys.Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun