Mustekasettien uudelleentäyttö säästää luontoa ja rahaa

27.03.2018

Mustekaseteista tulee valtava määrä muovijätettä. Siksi on jo vuosia sitten kehitelty niin sanottuja ekopatruunoita tai uudelleentäytettäviä mustekasetteja, jotka todella voidaan täyttää uudelleen. Kuinka nämä saisi helposti käyttöön?

 

Ekopatruuna on siis mustekasetti, jota heitetäkään roskiin sen tyhjennyttyä. Sen sijaan sen voi lähettää takaisin tehtaalle, mikäli kyseessä on sellainen patruuna, jonka voi lähettää.. » Lue lisää

Kuluttaja-lehti vertaili: Hyviä kuvia saa myös tulostettua itse kotona

13.09.2016

Aina digikuvia ei kannata teettää netissä, vaan joskus on kätevää tulostaa kuvia myös itse. Hyvän tulostimen saa nykyään todella edullisesti ja omia laadukkaita kuvia tulostettua nopeasti ja edullisesti kotona!

Mikä onkaan mukavampaa kuin tulostaa isovanhemmille kuva lastenlapsista vierailun päätteeksi mukaan? Tai lapselle syntymäpäiväkortiksi oma kuva, joka on otettu vain hetkeä aiemmin? Tai antaa ulkomaan vieraalle ex tempore kuvamuisto lähtiessä mukaan! Joissakin tilanteissa.. » Lue lisää

Miltä kuulostaa 3D-tuloste itsestäsi kahvikupposen ääressä?

03.06.2015

Suomen ensimmäinen 3D-tulostinkahvila on toiminut Tampereella nyt puoli vuotta. Kahvilassa voi tulostaa itsestään sokeripatsaan samalla kun siemailee kahvia.

3D-tulostinkahvilat ovat juttu maailmalla, mutta Suomessa niitä toimii vasta yksi, viime marraskuussa Tampereella avattu kahvila. 

Tampereen 3D-kahvilassa on pari muovitulostinta sekä sokeritulostin, jolla voi tulostaa esimerkiksi makean koristeen kakun päälle.

3D-mallinnos voi tehdä itse, kahvilan työntekijöiden avustuksella tai ihan itse, tai sitten.. » Lue lisää

Pian 3D-tekniikalla voi tulostaa pehmoleluja

24.04.2015

Tähän mennessä 3D-tulostimet ovat tulostaneet kovia kappaleita, joita voi käyttää esimerkiksi teollisuuden komponenteissa. Nyt on keksitty tekniikka, jolla voidaan tulostaa pehmeitä ja taipuisia esineitä.

Disneyn tutkimuslaitos on keksinyt menetelmän, jolla pehmeiden ja taipuisien esineiden tulostaminen on mahdollista. Tulostimessa ei käytetä massaa vaan kangasta. Kone leikkaa kankaasta kaksiulotteisia kappaleita, jotka sitten kiinnittää toisiinsa ompeluteollisuudessakin käytetyillä sideaineilla. Ylimääräiset.. » Lue lisää


Siirry alkuun