Kuluttaja-lehti vertaili: Hyviä kuvia saa myös tulostettua itse kotona

Kuluttaja-lehti vertaili: Hyviä kuvia saa myös tulostettua itse kotona

13.09.2016

Aina digikuvia ei kannata teettää netissä, vaan joskus on kätevää tulostaa kuvia myös itse. Hyvän tulostimen saa nykyään todella edullisesti ja omia laadukkaita kuvia tulostettua nopeasti ja edullisesti kotona!

Mikä onkaan mukavampaa kuin tulostaa isovanhemmille kuva lastenlapsista vierailun päätteeksi mukaan? Tai lapselle syntymäpäiväkortiksi oma kuva, joka on otettu vain hetkeä aiemmin? Tai antaa ulkomaan vieraalle ex tempore kuvamuisto lähtiessä mukaan! Joissakin tilanteissa on tarpeellista pystyä tulostamaan laadukkaita kuvia myös kotona, vaikka suuremmissa määrin valokuvien tulostaminen albumiin asti on työlästä ja kallistakin.

Nykyään tavalliseen kotikäyttöön on saatavilla todella hyviä ja edullisia pieniä kotitulostimia, joissa omia kuvia voi helposti tulostaa. Kuluttaja-lehti teki vastikään suuren hinta-laatuvertailun tulostimista, mukana oli 24 mustesuihkutulostinta ja 12 mustavalkolaseria. Vertailussa selvisi, että hyvän monitoimitulostimen, jolla siis voi tulostaa, kopioida ja skannata, saa alle sadalla eurolla.

Kuluttaja-lehden mukaan parhaat valokuvat voi kotioloissa tulostaa mustesuihku-Canonilla, joka maksaa vain 77 euroa. Myös 200 euroa maksava testivoittaja-HP tulostaa todella laadukkaita kuvia ja kuluttaa vähemmän mustetta kuin Canon, mutta Canonin tulostusjälki ja -nopeus on parempi.  Skannauksessa ja kopioinnissa parhaat mustesuihkulaitteet ovat kaikki tasaisen hyviä.

Mustavalkolasertulostimissa parhaat pisteet sai 250 euron Samsung, joka tulosti laadukasta jälkeä nopeasti. Skannaus ja kopiointi-ominaisuudet olivat hieman paremmat kuin testikakkoseksi tulleella 100 euron Samsungilla.

Katso testi tarkemmin Kuluttaja-lehden sivuilta.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun