Mustekasettien uudelleentäyttö säästää luontoa ja rahaa

Mustekasettien uudelleentäyttö säästää luontoa ja rahaa

27.03.2018

Mustekaseteista tulee valtava määrä muovijätettä. Siksi on jo vuosia sitten kehitelty niin sanottuja ekopatruunoita tai uudelleentäytettäviä mustekasetteja, jotka todella voidaan täyttää uudelleen. Kuinka nämä saisi helposti käyttöön?

 

Ekopatruuna on siis mustekasetti, jota heitetäkään roskiin sen tyhjennyttyä. Sen sijaan sen voi lähettää takaisin tehtaalle, mikäli kyseessä on sellainen patruuna, jonka voi lähettää takaisin. Tai sitten sen voi täytättää liikkeessä. Valitettavasti mustekasettien uudelleentäyttöä tekeviä liikkeitä ei Suomesta montaa löydy. Yksi niistä on Tampereella sijaitseva InkKari, joka noutaa mustekasetteja myös muilta paikkakunnilta.

 

Ekopatruunan täyttäminen säästää siis melkoisesti luontoa, sillä muovijätettä tässä systeemissä ei tule. Yhden patruunan täyttäminen onnistuu lähes rajattomasti, mikäli patruunoita ei jätä lojumaan tyhjänä pitkäksi aikaa. Ja mikäli niitä käytetään säännöllisesti. Ekopatruunan käyttö on ympäristöteko.

 

Ekopatruunan huono puoli on se, että sitä ei voida täyttää yhtä täyteen kuin alkuperäinen mustekasetti oli. Täyttöaste on ehkä noin 60 prosenttia alkuperäisesti. Tämä kannattaa huomioida, sillä tulostin ei tätä vajausta tiedä ja siksi todennäköisesti ilmoittaa väärin mustekasettien tilanteen.

 

Ekopatruunan käyttäminen on myös edullisempaa kuin aina uuden kokonaisen mustekasetin. Tämä yksinkertaisesti siksi, että nyt maksat pelkästään musteesta, et sen päällä olevasta muovista. Ekopatruunoita ei kuitenkaan voi käyttää kaikissa tulostimissa ja malleissa, toki useimmissa.

 

InkKari tarjoaa musteentäyttöpalvelua paitsi yksityisille myös yrityksille. Paikallisille yrityksille InkKari noutaa, täyttää ja asentaa mustekasetit saman päivän aikana. Säästö on sitä tuntuvampi mitä enemmän tulostimia yrityksessä on käytössä. Ekopatruunoiden käyttö on InkKarin mukaan yksityisellekin yli puolet edullisempaa kuin aina uusien mustekasettien.

 

Katso lisää InkKarista ja ekopatruunoista


Takaisin

Arvostelut, kommentit ja kokemukset

InkKari5
Suoraan kauppaan hankkimaan tulostinmusteita inkkari.net

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun