Mikä on älytulostin?

Mikä on älytulostin?

31.08.2022

Älykkyyttä sisältävien laitteiden kirjo on laaja aina älykaiuttimista älyjääkaappiin. Uusimpana tuoteinnovaationa myös kotikäyttöön tarkoitettuihin tulostimiin on lisätty tekoälyä. HP on tuonut ensimmäisenä valmistajan markkinoille aidot älytulostinmallit. HP Tango -älytulostimet ovat mobiililaitteilla hallittavia tulostimia, joita voi käyttää ilman yhtään häiritsevää piuhaa tai laiteajuriasennusta. Tulostaminen onnistuu mistä vain ja laite osaa esimerkiksi itse tilata lisää mustetta ajoissa.

Mikä tekee HP Tango tulostimista älylaitteita?

Kotikäyttöön tarkoitettua HP Tango tulostinta ohjataan mobiililaitteella. Ohjaukseen sopii niin älypuhelin, tabletti kuin läppärikin. Erillisen hallintasovellus on helposti saatavilla sovelluskaupoista ilmaiseksi. Mobiililaite on välttämätön. Ilman mobiililaitetta, tulostinta ei pysty asentamaan käyttöön.

Älytulostin liitetään kodin langattomaan verkkoon ja se voi käyttää myös matkapuhelinverkon datayhteyttä. Hallintasovellus tukee myös ääniohjausta Google Assistantin, Microsoft Cortanan tai Amazon Alexan kautta.

IOT-laitteiden tapaan älytulostimessa ei ole muita painikkeita kuin virtapainike. Erillistä näyttöä tai USB-porttia on turha etsiä älytulostimesta. Kaikki toiminnot tapahtuvat langattomasti ja laitetta ohjataan aina älysovelluksen avulla. 

Älytulostimen käyttö

HP Tango älytulostimen käyttöönotto tapahtuu puhelimeen, tablettiin tai tietokoneelle ladattavan sovelluksen avulla. Älytulostimeen laitetaan virrat päälle ja sen sisälle asennettaan laitteen mukana tulevat mustekasetit. Tämän jälkeen HP Smart App -mobiilisovelluksella otetaan langaton yhteys tulostimeen. Tulostimen asetuksiin syötetään kodin langattoman verkon nimi ja salasana, jotta älytulostin voi käyttää Internet-yhteyttä. Verkkoyhteyden asettamisen jälkeen älytulostin on käyttövalmis.

HP Smart App -sovelluksella voi hallinnoida tulostusta sekä jakaa tulostimen käyttöä muille verkosta löytyville sovelluksille. Näin älytulostinta pääsevät käyttämään kaikki saman talouden laitteet jopa Internetin yli.

Tulostamisen ohella älytulostin toimii myös skannerina, joka hyödyntää mobiililaitteen kameraa. Skannaus voi tapahtua esimerkiksi älypuhelimen kameran avulla. Skannattavaa dokumenttia ei siten tarvitse asettaa itse tulostimen lukijalle, vaan skannauksen voi tehdä missä tahansa kunhan skannauksessa käytettävä laite on yhteydessä Internetiin ja siitä löytyy laitteen hallinnassa käytettävä HP Smart App -sovellus.

Laiteen sensorit tunnistavat automaattisesti musteen vähyyden ja tekevät mustetilauksen automaattisesti, mikäli laitteenkäyttäjä on rekisteröitynyt kuukausimaksulliseen mustetoimituspalveluun. HP Tango tulostimien osalta kuukausimaksullinen mustekasettipalvelu on edullinen, sillä palveluun rekisteröityvät saavat tavalliset valokuvatulosteet ilmaiseksi. Näitä tulosteita ei lasketa kuukausimaksullisen palvelun kustannuksiin mukaan, mutta tavallisten A4-kokoisten tulosteiden kuukausittainen määrä riippuu tilatun palvelun laajuudesta. Valokuvia usein tulostaville HP Tango älytulostimen tilauspalvelu on hyvin edullinen.

 


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun